Cloud computing-ul a devenit un motto familiar pentru tehnologia de astăzi. Cu toate acestea, nu toți înțeleg modul în care funcționează serviciul de cloud computing și de ce este important. Cloud computing se referă la o tehnologie prin care se partajează informațiile și resursele în rețea, utilizând un plan de informații centrale care rulează online și nu necesită un sistem local sau asamblat pe un calculator. Posta electronică, stocarea de fișiere,hibridare și colectarea de date sunt câteva dintre funcțiile cheie ale cloud computing-ului.
Ce este Cloud Computing?
Cloud computing-ul este o scurtă, dar simplă definire pentru soluțiile de tehnologie care își iau resursele de pe internet. Cu o gamă largă de aplicații, este bun pentru indivizi și companii care au nevoie să-și țină datele și informațiile stocate în siguranță afară, într-un spațiu liniștit și sigur. Din perspectiva tehnologică, putem spune că aceasta utilizează soluții de hardware bazate pe internet cum ar fi serverele dedicate și procesele informaționale pe care le managementează.
Cum funcționează Cloud Computing?
Cloud computing-ul funcționează prin managementul hardware-ului și software-ului bazat pe internet. Acestea servesc ca clasă centrală unde toate informațiile pot fi stocate online, în afară de calculator. Aceste servere se ocupă de stocarea datelor și se ocupă de întregul proces de control și de informare pe care le desfășoară.
Avantajele Cloud Computing
Cloud computing-ul are multe avantaje unice, inclusiv următoarele:
• Permite o reutilizare rapidă și la nevoie instant a resurselor
• Cost redus
• Eficiență mai mare
• Flexibilitate ridicată
• Backup și siguranță îmbunătățită
• Se poate accesa de oriunde cu conexiune la internet și acces la date
• Acces facil la dispozitive mobile și la tehnologii noi și evoluții
• Extensibil din moment ce se poate extinde și adapta și crescut que devine necesar
Cum se face Flexibil Cloud Computing?
Cloud computing-ul poate fi configurat cu ușurință pentru a se potrivi cu nevoile și cerințele oricărui individ sau companie. Cu un plan adaptabil, unul poate alege configurarea dorită pe baza specificațiilor lor. Prin flexibilizarea proceselor de calcul și optionalele de alocare a resurselor, unul poate obține serviciul de care are nevoie, care poate fi schimbat în funcție de nevoile în schimbare.
De asemenea, cele mai multe soluții oferă opțiuni suplimentare care să se potrivească cu bugetul și obiectivele țintă. Aceste opțiuni pot include clasă de servicii, rețele private virtuale, suită de produse și alte caracteristici care să satisfacă nevoile individuale.
Top Aplicații și Exemple de Cloud Computing
Exista o multitudine de moduri în care companiile și indivizii se folosesc în mod constant de serviciile cloud computing-ului. Următoarele sunt câteva dintre cele mai comune aplicații și exemple de cloud computing:
- Cloud Storage
Cloud storage-ul reprezintă cloud computing-ului ceea ce caseta de email reprezinta e-mail-ului. Permite utilizatorilor să stocheze online fișiere, inclusiv imagini, documente și sunete, iar utilitarul poate fi accesat de oriunde. Exemple de cloud storage includ servicii precum Google Drive, iCloud și Dropbox.
- Cloud Telefonie
Cu cloud computing-ul, se poate acoperi și sectorul telefonic. Acest lucru se face prin folosirea tehnologiei VoIP (Voice over Internet Protocol) pentru a face și primi apeluri telefonice. Exemple de servicii de cloud telefonie includ Cisco WebEx, Skype și RingCentral.
- Cloud Marketplace
Există, de asemenea, soluții cloud și platforme de marketplace pentru a ajuta la vânzarea produselor și serviciilor. Acestea facilitează interacțiunea între o companie și clienții săi, precum și promovarea produselor în mod eficient. Exemple de cloud marketplace includ Amazon Web Services și Google Cloud Platforrm.
- Cloud Analiza de Date
Cloud computing-ul poate fi, de asemenea, folosit pentru analiza de date, astfel încât companiile să poată obține informații despre clienții lor și activitatea lor de online. Exemple de servicii de cloud analiză de date includ Microsoft Azure Data Lake și Google Cloud Dataproc.
- Cloud CDN
CDN-ul (Content Delivery Network) este o rețea de servere folosită pentru a distribui conținut unor utilizatori geografic dispersați. Acest serviciu furnizează conținut la o viteză mai mare și la nivel global, facând în același timp site-ul mai rapid. Exemple de CDN cloud include Amazon CloudFront și IBM Cloud Edge Computing.
- Cloud Payment Processing
Cu cloud computing-ul, se poate vorbi de gestionarea plăților în domeniul comerțului electronic. Acestea se bazează pe software-ul care se execută online pentru a satisface cerințele specifice, cum ar fi tokens și api-uri de securitate suplimentare. Exemple de procesare a plăților cloud includ PayPal și Stripe.
- Cloud Gaming
Created Cloud gaming-ul este una dintre cele mai puternice aplicații ale cloud computing-ului. Acesta se concentrează pe redarea jocurilor pe multiple servere și platforme, oferind utilizatorilor o experienta.