India este unul dintre cele mai fermecătoare și diversificate țări din lume, deoarece are o varietate spectaculoasă de teritorii despre care se poate vorbi.În plus, această țară are peste 288 819 691 locuitori și o cultură unică în lume, ceea ce creează o mare diversitate geografică. În India, veți descoperi un vast număr de sate și regiuni sate, care evidențiază particularitățile lor unice. Datorită reliefului accidentat al Indiei, aceasta oferă un amestec special de geografie. Acest articol explică cum arată diversitatea geografică a Indiei și de ce acesta joacă atât de importantă în viața sa de zi cu zi.

Loc de origine

India este situata în Asia de Sud și se întinde pe un teritoriu aproximativ 33 803 500 km². Aceasta se întinde de la Marea Arabiei până la Himalaya, situația geografică făcând ca India să fie o țară de dimensiuni mari și cu o față deosebit de diversă. Pe lângă aceasta, India este și una dintre cele mai lungi coaste din lume, acoperind întreaga coastă sudică a Asiei de Sud.

Diviziune geografică

India este împărțită în 28 de state și 9 teritorii unionale. Acestea includ state precum Maharashtra, Gujarat, Odisha, Punjab, Rajasthan și Tamil Nadu, precum și teritorii unionale, cum ar fi Delhi, Lakshadweep și Puducherry. Statele și teritoriile din India au fost de-a lungul timpului afectate de schimbările de climă, deoarece sunt situate în zone cu climă diferită.

Relieful și relieful

India are un relief diversificat, în special prin relieful său accidentat izolat sau format din regiuni joase.Peisajul de bază al țării este prezentat de Munții Himalaya din nord, care se întind pe aproximativ 2400 km, precum și văile deschise din mijlocul Indiei. Acestea creează o diversitate remarcabilă de topografie.

Coaste

De-a lungul coastei sale, India are și multe insule, precum și peninsule în apropierea zonei de coastă. Aceste insule și peninsule înconjurate de ape, împreună cu regiunile de coastă se întind pe aproximativ 7500 km.

Lacuri și bazine hidrografice

India are un număr de lacuri, bazine și râuri din interiorul său, mulți dintre aceștia fiind considerați ca fiind cheile principale ale biodiversității sale. Cei mai importanți lacuri din India includ: lacul Manas, lacul Wular din Kashmir și șarpele de fier din Mysore. Râul Narmada din centrul Indiei, precum și râurile Padma și Ghaggar din partea de nord sunt considerate a fi principalele bazine hidrografice datorită numeroaselor sale afluenți. Aceste lacuri și bazine hidrografice joacă un rol important în economia hidrologică a regiunii.

Climă

India are o climă subtropicală în majoritatea teritoriului său. Estul și sudul țării experimentează clima tropicală, în timp ce coasta de vest prezintă o climă temperată umedă. De asemenea, sudul și nordul Indiei prezintă încă precipitații în cantități mari.

Deșerturi și savane

India are câteva deșerturi în extremitatea sa din sud-vest, cum ar fi Deșertul Thar din Rajasthan. De asemenea, numeroase savane și stepe se întindpe o mare parte a teritoriului, cum ar fi Planicea Marmurei și zona de deșert a Gujaratului. Zona sud-vestică a Indiei este cea mai uscată, adică această zonă are cea mai redusă cantitate de precipitații din toată India.

Dealuri și munți

În centrul Indiei se află Dealurile Deccan, care se întind pe o suprafață de aproximativ 800 000 km². Mergând spre nord, veți găsi Munții Himalaya, considerați cea mai înaltă poziție din lume. Această zonă montană are un aspect spectaculos și are 5 vârfuri principale cu înălțimi crescânde de la Nord spre Sud. Aceste vârfuri sunt Everestul (8848 m), Kanchenjunga (8598 m), Lhotse (8510 m), Manaslu (8163 m) și Annapurna (8091 m). Aceste vârfuri sunt populare pentru alpinism.

Centre de oraș

În India veți găsi și câteva dintre cele mai moderne orașe din lume. Cele mai mari orașe din India sunt Mumbai, capitala statului Maharashtra, unde locuiesc 18,45 milioane de oameni, și Delhi, capitala statului union Delhi, locuit de 13,78 milioane de locuitori. În plus față de aceste două orașe, veți găsi anumite orașe din toata ața, cum ar fi Kolkata, Bangalore, Hyderabad, Chennai și Ahmedabad.

Golful

India are și golfuri mărețe de peste tot în țară, cum ar fi Golful Bengal, Golful Oman și Golful Persic. Aceste golfuri se întind de-a lungul coastei Indiei datorită variației reliefului și sunt populare pentru numeroasele specii de pești și marine de aici.