AR și VR au ajutat la transformarea în mod remarcabil a interacțiunii dintre profesori și elevi, oferind o varietate de moduri de a prezenta material didactic. Aceste instrumente sunt grozave atunci când sunt folosite în sala de clasă, oferind studenților noi tehnologii interactive care să îi ajute să înțeleagă mai bine materialul și să rămână conectați cu cursanții de top.
În acest articol, vom explora 7 instrumente grozave pentru AR și VR care se pot folosi în sala de lucru. Acestea oferă instrumente pentru a îmbunătăți interacțiunea elev-profesor și moduri immersive de a învăța, indiferent ce subiect s-ar discuta.
Utilizări Educaționale specifice AR/VR
Înainte să cercetăm instrumentele specifice de realitate virtuala și augmentată, să vedem cum pot fi folosite aceste tehnologii în sala de clasa. AR și VR permit studenților să se dedice interactiunii cu materialul didactic într-un mod mai profund, prin vizualizarea și experiența directă a conceptelor. Acest lucru crește retenția informațiilor și îi ajută pe copii să le înțeleagă mai repede.
Metodele educaționale specifice AR și VR sunt:
• Realitatea virtuala permite schimbul de idei și dezbateri interactive.
• Elevii pot explora lumi exotice, experimentând direct ce își nva prin lecții teoretice.
• Elevii se pot teleporta în și să exploreze alte locații în mod virtual.
• AR oferă modele tridimensionale complexe în câmpuri de studiu diverse, cum ar fi științele umaniste, științele naturale și matematica.
• Interacțiunea prin joc te ajută să înveți mai bine și să rămâi motivat.
• VR și AR creează oportunități nelimitate pentru colaborare elev-elev.
• Elevii pot desena și construi în lumi 3D în care povestile sau scenele se pot mișca.
• Elevii pot vedea mai mult decât o imagine.
- Expeditie
Expeditie oferă câteva resurse extraordinare pentru a ajuta profesorii să își îmbogățească materia didactică cu tehnologia VR/AR. Instrumentul oferă exerciții interactive, lecții virtual reality AR și realitate gratuit pentru educația K-12. Expedie este, de asemenea, partener cu Google Expeditions, oferind oportunități nelimitate în lumea virtuală.
- Toon Studio School
Toon Studio School permite profesorilor și elevilor să rămână motivați la învățare prin introducerea unor elemente de joc în lecții. Instructorii pot crea materiale didactice într-o experiență 3D complexă, în care elevii pot colecta puncte de experiență, sub forma de stele sub formă de monede.
- Tour Creator
Tour Creator oferă tuturor instrucțiunile de a crea propriile lor tururi cu realitatea augmentată. Acesta scoate în evidență conceptele de artă și geografie, permitându-le profesorilor să creeze tururi ce implică interacțiuni cu imagini tridimensionale, informații și poze.
- Nearpod
Nearpod oferă profesorilor un nou mod de a folosi tehnologia AR și VR în sala de clasă. Acesta furnizează materiale didactice interactive, pe care le pot folosi instructorii în orice disciplină pentru a îmbunătăți interactiunea cu elevii.
- Google Expeditions
Google Expeditions este versiunea sa de tehnologie AR și VR, care permite elevilor să exploreze virtual noi și exotice locatii, în timp ce profesorii monetizează lecția prin mici quizuri și activități. Elevii învață prin navigarea prin imagini impresionante și călătorind în lumi virtuale.
- Occulus Rift
Occulus Rift reprezintă în opinia multor oameni creul tehnologiei immersive. Acest instrument poate fi folosit în special în lumea divertismentului, dar și în educație. Experiența virtuala facilitează explorarea tehnologiilor microscopice, interacțiunea în grup și îmbunătățește GRIPă.
- HereBee
HereBee oferă unul dintre cele mai inovative instrumente de augmentare a realității. Aceste tehnologii sunt utilizate în special de către laboratoarele profesorilor în învățarea STEM prin proiecte de cercetare. Elevii fac cercetări în lumea reală prin intermediul microscopului și al analizelor.
Unicitatea Realității Augmentate și a Realității Virtuale în Sala de Clasă
AR și VR oferă o atmosfera interactivă în care elevii învață prin explorare. Ei nu mai sunt limitați de limite. Ei împart mai mult decât o imagine, un text sau un videoclip.
Scopul acestor instrumente este de a face învățarea prietenoasă și distractivă. Augmentarea realității și realitatea virtuală se pot combina cu instrumente de învățare tradiționale, precum cuvinte scrise și desene, pentru a oferi o experiența de învățare completa.