Așteptările crescute față de business-urile online, furnizori și produse, nevoia de conectivitate și ușurință de utilizare cresc în continuare. O schimbare a modului de utilizare a noilor tehnologii a schimbat, de asemenea, modul în care arată experientele de cumparare. Comertul electronic oferă flexibilitate și control, indiferent de ce produse sau servicii ai de oferit. Cu toate acestea, este necesar să știți cum să construiți și să mențineți un site de comerț electronic care să funcționeze perfect pentru a satisface cerințele consumatorilor de astăzi. Acest ghid pas cu pas va explica cum să construiți un site de comerț electronic precis și de eficient.
Sectiunea 1: Înregistrarea domeniilor și a planului de hosting
Înainte de a incepe sa construiți propriul site de comerț electronic, prima etapa in crearea site-ului este sa obțineți domeniul si hostingul. Un nume de domeniu este componenta compusă din nume și extensie a site-ului web . Exemple includ domenii precum „example.com”, sau „example.net”. Începeți căutarea numelui dvs. de domeniu lucrând cu un furnizor serios de găzduire web. Acest lucru vă va asigura că nici o alta persoană nu poate folosi numele avut de dvs. și are tendința să facă site-ul web mai legitim. Ofertele de hosting, de asemenea, variază.
Unele oferte includ:
• Găzduire web partajată: websites-urile sunt găzduite pe aceeași servere cu alte planuri de găzduire web.
• Găzduire web dedicată: Fiecare site are propria lui și se utilizează întreaga bancă de resurse și asigură siguranța site-urilor web și date.
• Găzduire web colocat: Clienții cumpără hardware și îl folosesc propriu sau au un administrator IT care o gestionează pe cont propriu.
• Găzduire pe cloud: Utilizarea configurațiilor de hardware dedicate și reglare pe măsura resurselor folosite.
• Găzduirea în vrac: Tehnologie de sub-divizare a serverelor care ocupă una sau mai multe zone de stocare, cu scopul de a beneficia de viteza și capacitate sporită.
Sectiunea 2: Alegeți platforma de comert electronic
Vei avea nevoie de o platformă pentru a găzdui site-ul de comerț electronic. Există mai multe platforme pe care le puteți utiliza și trebuie să Luați în considerare câteva factori importanti atunci când alegeți dintre ele. Unele preferințe comune pot incluia:
• Ușurința în utilizare: Platforma de comerț electronic selectată trebuie să fie destul de intuitivă, astfel încât să se poate alege usor, să se configureze și, de asemenea, să se prezinte produsele.
• Suportul pentru semnarea și plata: Platforma trebuie să fie compatibilă cu mai multe modalități de plată și să ofere o metodă de autentificare a conturilor în condiții de siguranță.
• Scalabilitate: Platforma trebuie să fie capabilă să gestioneze volumul de comenzi și traficul crescând din site și să ofere suport în cazul în care emerge o problemă.
• Siguranța: Securitatea datelor se aplică tuturor părților implicate în tranzacții.
• Serviciile suplimentare: Platforma trebuie oferite suport suplimentar și alte servicii pentru a se asigura că nu există defecțiuni.
Sectiunea 3: Arhitecturile și tehnologiile de bază ale site-ului
Un site web de comerț electronic necesită o arhitectură și tehnologii speciale pentru a-și face treaba. Există mii de companii dezvoltare de tehnologie care vă pot oferi toate informațiile pe care le aveți nevoie pentru a construi un site web eficient și productiv. Tehnologiile cele mai utilizate in constructia si devoltarea unui site web de comerț electronic includ:
• Java: o limbă de programare cunoscuta pentru scalabilitatea, performanța și siguranța.
• HTML: Limbaj de marcare utilizat în scrierea și crearea conținutului pentru un site web.
• AJAX: Un set de tehnologii folosite pentru a crea pagini web mai interactive și suplimentare.
• JavaScript: Linguaj de programare care se foloseste pentru programe și aplicații web.
• XML: O limbă foarte versatila pe care o poți folosi pentru a comunica și pentru a schimba date cu alte aplicații.
• PHP: O alta limbă de programare folosită de majoritatea website-urilor web.
• MySQL: O bază de date populară folosită pentru a stoca și a organiza date.
Sectiunea 4: Proiectarea și construirea site-ului
Proiectarea incepe cu mai intai creearea planului general de proiectare. Trebuie sa creati un sistem care să permita codificarea, proiectarea și construirea a ceea ce numiti “arhitectura site-ului web”. Utilizați proiectarea responsiva, astfel încât site-ul să fie vizibil pe orice dispozitiv pe care oamenii îl folosesc pentru navigare, cum ar fi tablete și smartphone-uri.