Tutorialele video sunt o parte importantă a educației și a învățării de astăzi, motiv pentru care sunt o modalitate excelentă de a crea conținut educațional care se va bucura de un succes în rândul publicurilor. Din păcate, atunci când vine vorba despre crearea tutorialelor video, există numeroase opțiuni disponibile pentru alegere și poate fi destul de dificil să faci alegeri bune. Însă ActivePresenter este un instrument de autor de prezentare digitală care oferă o mulțime de caracteristici interesante de creare tutoriale video, ceea ce face această creatie profesionala a tutorialelor video din ce în ce mai ușoară.

În acest articol, vom discuta despre cum poți folosi ActivePresenter pentru a crea tutoriale video de înaltă calitate. Acesta va acoperi toate caracteristicile de bază care îl fac atât de bine adaptat pentru nevoile de creare a tutorialelor video și va include informații utile despre cum poți începe să creezi defectul tutoriale video utilizând ActivePresenter.

Ce este ActivePresenter?

ActivePresenter este un program de creare a prezentărilor și un program de autor pentru proiecte educationale care pune la dispoziție unelte cu care poți crea tutoriale video simple și interactive, prezentări, videoclipuri și e-learning interconectat Pentru a începe, ActivePresenter oferă un editor adaptabil, complet cu moduri de editare, obiecte Smart, posibilitatea de a adăuga imagini, sunete și chiar animații.

Apoi, datorită instrumentului de înregistrare audio, poți adăuga un comentariu audio tuturor slide-urilor și elementelor de conținut. De fapt, orice poți adăuga la diapozitive poți să-l comentezi cu voce sau poți adăuga sunete care să ofere un cadru mai interesant.

Caracteristicile pentru creare tutoriale video ActivePresenter

ActivePresenter include, de asemenea, numeroase caracteristici de creare tutoriale video care ți se potrivesc stilului de predare. Dacă ești interesat să începi să creezi tutoriale video eficiente cu ActivePresenter, atunci următoarele caracteristici sunt esențiale pentru a ști:

  1. Editor de prezentări bazat pe slide

ActivePresenter include un editor bazat pe slide, care este un instrument multimedia ideal pentru a crea prezentări educaționale. Acest editor te ajută să adaugi diapozitive, să creezi titluri, să adaugi informații și animații simple precum și să creezi cărți.

  1. Înregistrare audio și video

ActivePresenter oferă o mulțime de opțiuni pentru înregistrarea audio și video, precum suportul pentru microfon extern, cameră web sau alte dispozitive de înregistrare externe. Acest lucru te poate ajuta să înregistrezi informațiile fără a fi nevoit să le editezi sau să le pui împreună.

  1. Editor de script

ActivePresenter are și un editor de script care te ajută să organizezi și să creezi tutoriale fără a fi nevoie să editezi prezentările. Scriptul constă din lista de pași, editarea de teste și proiectarea activităților, ceea ce înseamnă că poți să trimiți informațiile în poziția dorită cu ușurință.

  1. Capturarea ecranului

ActivePresenter oferă și posibilitatea de a captura ecranul, ceea ce înseamnă că poți captura informațiile de pe ecranul computerului pentru a le include în tutorial. De asemenea, acesta oferă și opțiuni pentru capturarea lumii de joc și captura de activitatea video, prin urmare poți prezenta acțiuni complexe sau simultan discutând despre ele.

  1. Util pentru mai multe platforme

Unul dintre cele mai convenabile lucruri este posibilitatea de a exporta tutorialele video create folosind ActivePresenter în diferite formate pentru a se potrivi diferitelor platforme online. Există opțiuni de export pentru YouTube, Facebook, Vimeo și altele, ceea ce înseamnă că poți publica tutorialele video făcute în mod eficient pe toate platformele disponibile și pot fi împărtășite cu ușurință.

Crearea Tutorialelor Video cu ActivePresenter

După ce ai înțeles caracteristicile cheie și versatilitatea disponibilă folosind ActivePresenter, va fi mult mai ușor să începi crearea propriilor tutoriale video. Mai jos este un ghid general detaliat pentru a începe și a da viață tuturor tutorialelor tale.

  1. Începe proiectul

Atunci când începi proiectul, primele câteva etape îți vor ajuta să îți organizezi mai bine ideea acolo unde poți, vorbi despre el și să creezi fișiere separate pentru materialele necesare pentru acesta.

• Fă un plan și trasează obiective: începe prin a trasa obiective clare și importante asupra proiectului tău și asigură-te că toate obiectivele sunt deținute.

• Găsește materiale de lucru: înainte de a începe să lucrezi la materialul informativ, ai nevoie de materiale precum imagini, grafice, sunete sau chiar clipuri video.