Creearea unui meniu dropdown și a legăturilor asociate în cursurile eLearning poate crește perceptibil gradul de interacțiune și satisfacție al cursantului. Acesta este, pe scurt, unul dintre motivele pentru care meniurile dropdown sunt vândute de dezvoltatorii de cursuri eLearning și designerii instructivi.

Drumul către adoptarea meniului dropdown este simplu. Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum functionează acest mecanism de cursură, vă vom convinge de ce merită să investiți timp și efort în a crea un meniu dropdown și cum se creează un.

Ce este un meniu Dropdown

Un meniu dropdown este, în esență, un conținut compact care e relevat pe măsură ce îl primești pe cursorul mouse-ului. Acesta permite utilizatorilor să selecteze rapid anumite opțiuni fără să fie nevoie să facă click direct pe elementul respectiv.

Un meniu dropdown poate fi folosit pentru a afișa conținut, a face anumite activități sau pentru a ajuta cursantul să navigheze mai rapid prin conținutul cursurilor eLearning. Fiecare element din meniu poate fi personalizat pentru a putea selecta text, imagini, links, alte butoane sau video.

De ce ar trebui să folosești un meniu Dropdown?

  1. Reducerea hărții

Odată ce cursantul își dă seama cum folosesc meniurile dropdown, vor putea reduce complicata arhitectură a hărții și, în același timp, vor crește gradul de satisfacție și rata de completare a cursurilor. Acest lucru se datorează faptului că meniurile dropdown ajută la prinderea navigării în cascadă și au un design modern capabil să ducă la explorarea cursurilor într-un mod non-linear.

  1. Limitarea dimensiunii ecranului

Un alt beneficiu al scăderii dimensiunii ecranului prin folosirea meniurilor dropdown este evitarea suprasaturării și creșterea ratei de înțelegere a informațiilor și conceptelor prezente. Meniul dropdown vă va ajuta să vă îmbrăcați în cel mai bun mod informațiile și să limitați dimensiunea ecranului într-un mod gratuit.

  1. Meniuri potrivite

Datorită lor flexibilitatea meniurile dropdown pot fi folosite pentru a crea meniuri puternice personalizate care corespund nevoilor utilizatorului și temei cursurilor eLearning. Acesta este unul dintre avantajele centrale în crearea unui meniu dropdown în cursurile eLearning.

Cum se creează un meniu dropdown în cursurile eLearning

  1. Definirea scopului meniului

Decidere dacă meniul dropdown selectabil care trebuie adăugat la cursul tău eLearningamplifică experiența cursantului sau nu. În primul rând, ar trebui să îți creezi propriul scop pentru meniul tău și să explorezi obiectivele pe care le ai în crearea acestuia. Acest lucru va servi drept bază pentru cercetarea și dezvoltarea meniului.

  1. Construirea meniului

Aceasta este etapa finală în care trebuie să decizi ce ar trebui să conțină meniul tău și modul în care vor fi organizate elementele. În primul rând trebuie să alegi distribuirea meniului și structura acestuia, în funcție de nevoile tale și pe care să te bazezi atunci când decizi ce să conțină meniul.

Pentru aceasta etapă ai la dispoziție mai multe moderne și variate meniuri și iți poate ajuta să te decizi care este cea mai potrivită pentru proiectul tău. Ai la dispoziție opțiuni precum:

• Meniu standard
• Meniu desfășurat
• Meniu dropdown orizontal
• Meniu contextual
• Meniu și toolbar
  1. Adăugarea de elemente la meniu

După ce ai selectat structura meniului, este timpul să decizi ce elemente trebuie puse în el și cum vrei să fie structurate. Fiecare opțiune va conține textul pe care dorești să îl afișezi pe meniu, precum și iconițele și poate chiar elementele de design, dacă dorești.

Pentru a adăuga elemente la meniu trebuie mai întâi să adaugi opțiuni și apoi să completezi elementele, cum ar fi textul, linkul, iconița sau contextele. Unele elemente pot fi date direct, fără să mai fie nevoie de editare, altfel trebuie să le editezi pentru a le ajusta după nevoie.

  1. Testarea și livrarea

Etapa finală în crearea meniului tău dropdown este aceea de a îl testa și de a oferi feedback-ul necesar pentru a fi cât mai simplu și intuitiv să utilizeze. Acest lucru poate fi realizat prin îmbinarea feedback-ului utilizatorilor și a datelor de testare, pentru a verifica dacă meniul tău se comportă corect.