Bunătatea este un concept deosebit de important. Ea presupune actiunea prin care ne angajam in calatoria noastra individuala catre adevarata fericire. Putem fi buni fata de ceilalti, fata de natura, fata de noi insine. Din pacate, bunătatea adesea se confrunta cu o realitate dura, cea a lipsei de intelegere si a distrugerii. Cu toate acestea, bunătatea continuă să fie o sarcină importantă pentru fiecare dintre noi. Pentru a ne intari angajamentul pentru si eforturile de a fi mai buni, iata 5 motive principale pentru care e important să căutăm bunătate:

  1. Bunătatea se referă la respect și integritate
    Realizându-ne respectul pentru noi înșine avem mai multe de oferit celor din jur. Ne vom strădui să oferim un tratament corect și respectuos persoanelor din preajma noastră și să cinstim întotdeauna datoriile față de aceștia și față de restul lumii. Acest lucru ne va ajuta să evităm confuziile, dezacordurile, uneori chiar și conflictele, și să dezvoltăm o cale mai bună de relaționare cu ceilalți.

  2. Bunătatea creează solidaritate
    Cand exersam bunătatea, oferim un sentiment de incredere si solidaritate in comunitate. Mai mult decat atat, ne ajuta sa creati o legatura mai stransa intre noi si ceilalti. Ne putem bucura de faptul ca ne simtim iubiti si ca ne simtim partea a unei comunitati mai mari, ceea ce in final se traduce in un sentiment de bunastare mai mare pentru intreaga colectivitate.

  3. Bunătatea ne ajută să dezvoltăm empatie
    Cu cât suntem mai buni, cu atât ne putem conecta mai mult cu cei din jur. Empatia este una dintre cele mai importante calitati pe care e important sa le dezvoltam pentru ca ne ajuta sa intelegem si sa fim parte a intelegerii si deschiderii in relatia cu ceilalti. Aceasta dezvoltare a empatiei ne ajuta sa valorificam propria poveste si sa ne bucuram de povestile celor din jurul nostru.

  4. Bunătatea oferă oportunități
    Cu cât suntem mai buni, cu atât ne punem în situația de a ne oferi un accept social. Pe lângă anumite oportunități oferite de relațiile noastre sociale, putem profita și de o asumare mai responsabilă a propriei persoane. De exemplu, bunătatea ne oferă ocazia de a ne recunoaște și valorifica talentele considerând și oferind sprijin celor din jur.

  5. Bunătatea ne face sa ne simțim împliniți
    Bunătatea reprezintă în fond un proces de căutare a fericirii și adevăratei împliniri. Când lumina bunătății se revarsă asupra tuturor ființelor, acestea simt o energie pozitivă vindecătoare.Împlinirea se referă la a gasi sensul vietii. Cu cât suntem mai buni, cu atât ne simtim doriti si oferim aceasta dorinta si celorlalti.

 Bunătatea devine din ce in ce mai importanta avand in vedere atat schimbarile sociale, cat si problemele globalizarii. Ea acopera un spectru larg de sentimente si dimensiuni ale relațiilor si ale vietii noastre. Ea se manifesta in forme variate si ne ajuta sa ne conectam cu ceea ce este cu adevărat important pentru noi. Putem sa privim la actele de bunatate ca la motive intemeiate de a ne imbunatati si de a ne simti cu adevarat conectati.

Atunci cand ne angajam in acte de bunatate, ne dedicam un moment de amintiri frumoase si de realizare profunda. Este important sa ne asumam responsabilitatea pentru a aduce in lume toata bunătatea pe care o avem in noi. Este un angajament pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l onoreze.