Atât gândurile noastre, cât și vremea modernă sunt marcate de numele Atticus. De la muzica la literatură, Atticus, și mai ales, recunosc casa de versuri horror de succes a poetului Atticus, și-a găsit ecos sănătos în viața de zi cu zi a tinerilor. Dar există o versiune mai veche și misterioasă a povestirii sale, una care depășește limitele culturii contemporane și se întinde până la cea mai veche scrise, cunoscută vreau. Cine a fost Atticus în Biblie? În prezenta lucrare, vom purta o lectură mai atentă asupra acestei teme, cu toate informațiile și teoriile asociate.
Explorarea originilor lui Atticus
Originea numelui Atticus poate fi urmărită înapoi către epoca Antichității, în Grecia antică. Obținerea numelui Atticus se bazează pe contribuția lui Dionysius, numele fiind derivat din grecescul Athos, care se traduce prin “puterea sau forța unui trup”. Acest nume a devenit popularizat în Grecia antică prin Atticus, unul dintre cei trei fratilor legendari ai lui Dionysius și unul dintre cei mai devotați Servii ai Acropolei.
Atticus în versiunea Noului Testament
Scrierile Noului Testament sunt cele mai frecvent inventariate dintre toate cercetările, atunci când este vorba de Atticus. Numit de către Iosif Flavel, Atticus este prezentat ca unul dintre cei mai destul de străini, ce a fost ajutat de copiii lui Iisus. Se spune că dorința lui Atticus de a-i ajuta pe copii s-a bazat pe faptul că s-a simtit responsabil de principalele temeri ale copiii. Așa cum spune Iosif Flavell:
“El a poruncit să se pună în aplicare principiile mele, că ar trebui să le luăm responsabilitatea asupra noastră, și să le fim în ajutor în caz de necaz”.
Isprăvile epice ale lui Atticus și însemnătatea acestora
Atticus a dus la bun sfarșit numeroase isprăvi epice. În Evanghelia după Ioan, el este întâlnit în calitate de grijuliu al copiilor lui Iisus, și și-a folosit convingerile puternice despre actul de a acționa, pentru a-și ajuta pe cei în nevoi. Timp de 12 ani, Atticus a posedat drepturile asupra copiilor și, fără îndoială, a avut un impact direct asupra vieților lor.
De asemenea, Au fost scrise multe cărți despre aceste faite ale lui Atticus, și eseul lui Flavell dedicat sa este păstrat și astăzi. Acest text oferă o imagine a resposabilității pe care Atticus a fost capabil să o posede:
“Un om nu poate gusta fructele în mod corespunzător, fără a trece de la fapta pe care o face, și în mod necesar, a se îndepărta de pe calea sa”.
Atticus și conexiunea sa cu femeia pe care a îngrijit-o
Flavell declară în scrierile sale că Atticus ar fi lucrat pentru a-i îngriji pe mamele copiilor lui Iisus, care a fost o femeie nebună și pierdută a credinței. Observațiile sale atașate versetului de Ioan 8:15-18 dezlănțuie imaginea de cum Atticus a fost capabil să o îngrijească pe această femeie și să o ajute să se elibereze prea lumea din care ea căzuse:
“Prin rugămințile sale și faptele sale, se pare că Atticus a luptat pentru a aduce femeia pe calea corectă și a-i reda credința. El s-a oferit ca să se lupte împotriva celor reci și răi și i-a oferit speranța că poate să găsească o viață nouă”.
Una dintre primele persoane care se roagä pe numele lui Atticus în Scripturi
Chiar dacă Atticus nu este menționat clar în Noul Testament, există referințe oblice la el în versetele Bibliei. O suprafață particulară se găsește în scrierile lui Iosif Flavell. El mentionează că el crede cu tărie că, în Evanghelia după Ioan, Atticus este prima persoană care se roagă pe numele lui Dumnezeu.
Învățăturile lui Atticus
În cea de-a doua parte a lucrării sale, Iosif Flavell detaliază șapte dintre învățăturile lui Atticus. Aceste cursuri se evidențiază de mai jos, și sunt încă studiate și ținute în inimile celor de azi:
-
Rugați-vă în numele lui Dumnezeu și numele Domnului Iisus.
-
Tratați pe ceilalți cu respect și milă.
-
Iertați greșelile altora și iertați-vă pe voi înșivă.
-
Respectați și vă apropiați de semenii voștri.
-
Distrugeți orice frică a voastră și fiți încrezători în ceea ce Dumnezeu a pregătit.