Tehnologia digitală a crescut în mod semnificativ în ultimele decenii și este folosită în numeroase domenii diferite de afaceri. Cu toții ne uităm la modul în care putem schimba modul în care facem afaceri și vom vedea că, în prezent, suntem angajați în mod constant să facem upgrade-uri la platformele noastre. Sunt două opțiuni pe care le avem la îndemână când vine vorba să schimbăm modul în care gestionăm și livrăm conținutul companiei noastre – este vorba despre LXP și LMS.

Definiții și scopurile LXP și LMS
LXP (Learning Experience Platform) și LMS (Learning Management System) sunt două platforme total diferite, deși amândouă sunt folosite pentru a facilita managementul învățării. LXP are un obiectiv mai larg și mai înalt vizând crearea unei „experiențe de învățare” și sunt foarte flexibile în ceea ce privește ceea ce se învață. LMS-urile sunt mai concentrate pe monitorizarea ceea ce se învață și asigurarea validării exercițiului.

Caracteristicile LXP
LXP este un sistem de platformă de învățare cu un design personalizat și cu adaptabilitate artificială ce asigură o personalizare a tiparului de învățare pentru fiecare utilizator. Acesta oferă o mulțime de opțiuni, de la curbe de învățare personalizate până la conținuturi informaționale care permit tuturor utilizatorilor să fie mai angajați și să învețe mai rapid.

Câteva caracteristici impresionante ale LXP includ:

• Platformă de conținut: Cu LXP, fiecare informație este organizată într-un mod care face ușor pentru utilizator să parcurgă și să înțeleagă conținutul.

• Servicii de curățare intuitive: pentru a facilita experiența de învățare pentru utilizatori, LXP vine cu opțiuni avansate de cercetare și oferă sugestii pe baza comportamentului fiecăruia.

• Flexibilitate de personalizare: LXP permite tuturor utilizatorilor să se bucure de experiența de învățare și să experimenteze în moduri noi și unice. Este flexibil și rapid, permițând managerilor să schimbe conținutul oricând acest lucru este necesar.

• Analiza personalizată: Cu LXP, managerii își pot urmări performanța învățării și să vadă care este eficiența învățării și pot regla conținutul în funcție de acest lucru.

Caracteristicile LMS
Un sistem LMS poate fi descifrat ca un sistem de administrare a echipamentului de învățare, și anume sistemul de management al învățării. Acesta a fost creat pentru a oferi celor angajați o experiență de învățare integrată și uniformă, prin urmărirea și raportarea la înregistrările de performanță ale învățării.

Câteva caracteristici importante ale unui LMS sunt:

• Administrare: LMS-ul permite managerilor să creeze, să schimbe și să gestioneze conținutul de învățare, să monitorizeze progresul învățatului și să evalueze performanța.

• Planificare: LMS permite utilizatorilor să planifice cursurile prin crearea, organizarea și programarea acestora.

• Raportare: LMS-urile permite managerilor să urmărească utilizarea și progresul învățării și să facă rapoarte despre tot ceea ce învață utilizatorii noștri. Acesta include rapoarte de învățare, analyse de participant, precum și certificări și badge-uri.

• Securitate: LMS-urile oferă opțiuni de securitate prin controlul accesului la conținutul învățării, permițând doar persoanelor autorizate să acceseze și să vadă conținutul.

Comparație
Cu cât ne uitam mai îndeaproape la modul în care putem schimba modul în care facem afaceri, observăm că există o diferență importantă între LXP și LMS.

În primul rând, cei doi sunt meniți să faciliteze managementul învățării. Cu toate acestea, LXP are un dreptul mai larg și îndreptat asupra creării „experienței de învățare”, luând în considerare o mulțime de opțiuni pe care un LMS nu le poate oferi. Pentru LMS, scopul învățării este să monitorizeze ceea ce învață utilizatorii și să asigure monitorizarea performanței.

LXP vine și cu o mulțime de caracteristici avansate pentru a face mai usoră experiența de învățare, de la curbe de învățare personalizate până la informații detaliate despre comportamentul și progresul fiecărui utilizator, în timp ce LMS-urile fac ca cursurile de învățare.