Cea de-a 73-a aniversare a Zilei Învingerii din Rusia a fost diferită de cele din trecut. În loc de mare și sofisticați pași de paradă, militarii au defilat în dimineața aceasta într-o paradă redusă și simbolică. Înainte de eveniment, s-a luat decizia ca fără spectatori să înlăture riscul de răspândire a infectării cu coronavirus. Victoria sa remarcat astfel, în condiții limitate, pe 9 mai. Puteți citi mai jos cum s-au comaprat în prezent paradă și cea de anul trecut.
Ziua Victoriei Internaţionale (denumită și Ziua Învingerii) este sărbătorită în fiecare an, la data de 9 mai, ținându-se mare comemorare în multe țări ale lumii, în general, de către veteranii de război, rudele celor căzuţi și susținătorii acestui eveniment. În mod tradițional, a dat loc la grandioase parade militare, ce reprezintă stilul pas în pas, desfășurând cavalerii și armata de teren cu echipamente și arme. În această aniversare, se comemorează sinuciderea lui Adolf Hitler și capitularea Germaniei naziste din Primul Război Mondial.
Parada de anul acesta a fost significativ diferită față de ultimele parade de Ziua Victoriei care s-au ținut în Rusia. Acest lucru se datorează persoanelor care au fost acordate onoruri și datorită limitărilor drastice impuse de autorități în locurile în care s-a adunat publicul, reproducând riscul de sănătate publică datorită virusului COVID-19.
Istorii ale Zilei Victoriei
Parada de Ziua Victoriei are o istorie îndelungată. Primul eveniment Simbolic care mai târziu a devenit Parada a fost celebrat în 1960, și din acel moment, s-au ținut parade militare în fiecare an. Toate aceste evenimente au avut ca scop să celebreze victoria aliaților asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. În ultimii 30 de ani, parada a devenit mult mai extinsă de atunci, extinzându-se în cel puțin 40 de orașe și incluzând o gamă foarte largă de militari și veterans.
Pașii pe care îi fac militarii în cadrul paradei reproduce pasul de mers militar folosit în război, pe numele lui pasul de mers prezent după. Acesta a fost folosit de-a lungul istoriei ca un semn de respect, avându-se în vedere că doar militarii pot trece cu adevarat în pas.
Parada de anul acesta
Parada de Ziua Victoriei de anul acesta a fost diferită de cele din anii precedenți. Solii autorităților militare și civile au venit la parada care a avut loc în apropierea fostului Monument al Patriarchului Serghei din Moscova. Zeci de vehicule militare, inclusiv mai multe modele blindate extrem de noi și unii dintre cei mai moderni elicoptere, au traversat Piața Roșie, numită Învingătórului Simbolic.
După cum s-a spus mai devreme, această parada a fost ținut în condiții limitate datorită evenimentelor global. Înainte de ridicarea restricțiilor precedente, aproximativ 30000 de soldați au fost programați să participe la parada din acest an, însă, autoritățile au limitat numărul participanților la doar 8.500, pentru a reduce șansa de propagare a virusului. În plus, datorită temerii referitoare la situatia COVID-19, această parada a fost ținută fără spectatori, ceea ce a făcut ca acțiunea sa fie mai puțin populată și mult mai tăcută, decat în anii precedenți când câteva la sută din moscoviți au venit să le urmeze pașii soldatilor.
Alte aspecte ale Sale
Experiența soldatilor care participă a fost, de asemenea, diferită față de anii anteriori. În plus față de limitarea paralelă a numărului lor, această s-a petrecut prima dată fără vehicule pe roți, deoarece autoritățile au decis că emisiile de gaze de esapament și motoarele prea zgomotoase ar reprezenta un risc suplimentar de împrăștiere a virusului. Acest lucru s-a simțit, de asemenea, în atitudinea soldatilor. De șu asemenea parade, militarii sunt adesea dezlănțuiți și bucuroși să se afișeze cu o atitudine destul de deschisă către public, în acest an, măsurile restrictive de distanțare socială au făcut ca soldații să se țină fiecare cu opțiunile lor și fără a vorbi cu alții.
Paradele anterioare
Ziua Victoriei din 2019 a avut loc la 7 mai, în Rusia. Ceremonia a inceput în mare pompă, cu lansarea de rachete sincronizate în cel mai înalt punct din oraș. Defilarea soldaților a urmat, reprezentând fiecare ramură a armatei ruse. Multe dintre numerele de defilare au inclus exerciții militare complexe, printre care trupe de acrobati.