O patinare artistică îndeplinește de multe ori visul unui copil de a deveni un stilator strălucitor, asemenea unui campion profesionist. Cu toate acestea, numeroși adulți devin interesați de patinaj artistic, însă uneori se simt intimidati de gândul de a începe. Aceasta este cazul oricui, nu contează cât de tânăr este sau în ce formă fizică se află. Cu sfaturile corecte, orice persoană poate deveni un excelent patinator artistic. Iată câteva sfaturi pentru a vă începe această călătorie pentru patinatorii artistici adulți:
1. Investește într-o echipă adecvată
Echipamentul adecvat este esențial pentru un minim de confort și siguranță. Investirea în echipament adecvat/ de calitate îmbunătățește performanța, îți poate salva picioarele și poate face ca patinarea ta să fie placută și distractivă. Când investești în echipament adecvat, fii sigur/ă că alegi același tip de patine pe care le au începătorii. Păstrează-ți patinele în formă bună și adaugă protecții, cum ar fi căștile, ochelarii, cotierele, paletele de protecție, o centură de spate și șosete/cizme confortabile.
2. Creează-ți propriul plan de antrenament
Patinare artistică face ca majoritatea exercițiilor să fie foarte distractive și satisfăcătoare. Începerea antrenamentelor potrivite este vitală pentru a pune bazele pentru a deveni un patinator artistic excelent. Planifică-ți antrenamentele pe termen scurt și pe termen lung și concentrează-te asupra diferitelor componente ale patinajului, cum ar fi echilibrul, gustul și îndemânarea. Antrenamentul poate fi împărțit în exerciții pe burduf, muzica patinajului și umanizează unele elemente. Antrenamentul pe burduf poate fi folosit pentru a construi coordonarea picioarelor și echilibrul, elemente importante pentru patinajul artistic. Antrenamentul pe muzică poate fi folosit pentru a-ți dezvolta o îndemânare mai bună când patinezi și pentru a învăța coregrafia.
3.Învață tehnicile de bază
Înainte de a începe să te transparenerzi în patine, trebuie să înveți câteva tehnici de bază. Acestea sunt, în general, de trei feluri: oprirea, oprirea de torsiune și mișcarea circulară. Aceste tehnici pot fi învățate pașnic pe un plan plat și rutinizate până la îndeplinirea unui ritm stabil. Acest ritm poate fi apoi folosit ca platformă de plecare pentru a realiza mai multe elemente în patinajul artistic.
4. Urmărește folosirea și măsura corespunzătoare a patinilor
Este bine să faci o schimbare la câteva sfaturi privind modul de patinare, cum ar fi intensitatea piciorului. Pentru începători, nu trebuie să îți patinezi prea mult în fiecare dată. Acest lucru te va ajuta să îți dezvolți abilitățile corespunzător și fără a-ți deteriora picioarele.
5.Luați un curs solo
Partea bună despre a patina artistică adulți este că ai mai multe opțiuni decât pe vremea când erai copil. În plus față de cursuri de grup, puteți să luați și cursuri solo. Acestea sunt destinate să facă ca tu să te concentrezi și să se concentreze pe formarea ta. Instructorii te vor învăța sau îmbunătăți tehnicile în domeniul patinajului artistic și te vor ajuta să ajungi la nivelul următor.
6.Antrenează-te mental
Mentalitatea poate face sau rupe un patinator, iar antrenamentul mental care se poate face în afara terenului poate fi la fel de important pentru patinator ca și antrenamentul fizic. Concentrează-te asupra controlului fricii, concentrare suplimentară și ameliorarea auto-observatorului. Poți să faci asta lecții de meditație sau de răbdare. Învață reguli de stres corespunzătoare și moduri de a te relaxa pentru a te pregăti cât mai bine pentru antrenamente și concursuri.
7. Alătură-te unei echipe/club
Patinajul artistic solo poate fi uneori plictisitor și izolat. Întrucât echipa are mult mai multe avantaje prin patinajul în grup. De exemplu, o echipă oferă competiție sănătoasă prin care poți învăța și progresa mai mult într-un mediu distractiv și distractiv. Puteți să obțineți recomandări, sfaturi și suport din partea colegilor de echipă și să vă bucurați de competiția și camaraderia oferită de echipa artistică.