Cel mai adesea, lumea refuză schimbările, chiar dacă acestea ar putea fi benefice. Asta se datorează faptului că atunci când faci același lucru de care ești obișnuit toată viața, te simți confortabil. Dificultatea de a ieși din zona de confort și de a încerca să încerci lucruri noi, poate avea impresia că este periculos, obositor și șocant. Cu toate acestea, puteți obține beneficii semnificative odată ce vă hotărâți să ieșiți din zona de confort. Acest articol vă oferă instrucțiunile necesare pentru intrarea în “zona de creștere”, pe lângă care vă vor oferi și motivația de care aveți nevoie pentru a face acest pas.

Cum să intri în zona de creștere:
Pasul 1: Faci un inventar al zonei tale de confort
Primul pas către ieșirea din zona de confort și intrarea în zona de creștere este de a face un inventar al zonei tale de confort. Acest lucru vă ajută să identificați toate obiceiurile, ideile și tiparele pe care le-ați format. Așa puteți identifica orice poate servi ca un obstacol în calea dvs. pentru intrarea în zona de creștere.

Pasul 2: Lăsați obstacolele
În linii mari, va trebui să vă dezobișnuiți de acele obiceiuri pe care le-ați identificat în pasul 1. Aceasta înseamnă să renunțați la acele tipare pe care le-ați creat, indiferent de cât de confortabil le-ați simțit. Aceasta este, desigur, o provocare mare și vă va ridica imperativ anxietatea. Dar o dată ce știți cum să rezolvați această problemă, veți fi pe calea cea bună spre zona de creștere.

Pasul 3: Gândește-te ce înseamnă să ieși din zona ta de confort
Încercați să vă imaginați ceea ce înseamnă să ieșiți din zona voastră de confort. Poate că vă puneți în situații în care să îndrăzniți să Întrebați întrebări, sau să ieșiți în mediul public și să vorbiți cu oameni noi și străini. Poate că vă puteți gândi și la ceea ce veți învăța când încercați să ieșiți din zona dvs. de confort. Acesta este un pas important în procesul de ieșire din zona de confort și intrarea în zona de creștere pentru că vă permite să vedeți cu adevărat beneficiile și avantajele căderii motașelor pe care vi le-ați creat.

Pasul 4: Desenați un plan Pentru a trece la următorul pas, adică la ieșirea din zona de confort trebuie să vă creați un plan. Basculați în moduri sigure și liniștite către eventuale schimbări. Aici trebuie să vă concentrați pe obiectivele voastre și să vă identificați pasii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a vă atinge obiectivele.

Pasul 5: Creațiv un mediu stimulant
Există câteva modalități în care vă puteți crea un mediu stimulat pentru a ieși din zona de confort și pentru a intra în zona de creștere. Primul lucru pe care ar trebui să-l aveți în vedere este să vă asigurați că aveți oameni pozitivi în jurul vostru și că vă susțin. Al doilea lucru pe care ar trebui să-l aveți în vedere este să practicați meditația și să vă controlați gândurile și sentimentele. Ultimele două modalități sunt să vedeți schimbările ca pe oportunități de a vă îmbogăți experiența de viață și să vă oferiți încurajare și apreciere pentru fiecare mic succes de care vă bucurați.

Ce beneficii primești când ieși din zona ta de confort?

  1. Vă îmbunătățiți motivarea: odată ce învățați cum să ieșiți din zona de confort, veți începe să vedeți lucrurile în mod diferit. Dacă vă încantați cu noi provocări și îndrăzniți să luați riscuri, vă veți simți motivați.

  2. Creșterea încrederii: încearcați să obțineți ceva nou și veți reuși. Aceasta vă va ajuta să vă faceți mai multă încredere în voi înșivă. Este vorba despre a descoperi limitele confortului și a face față provocărilor.