Viața înseamnă schimbare. Crizele se întâmplă, greșelile se fac, anumite lucruri devin mai dureror de acceptat, iar practicile și abilitățile noastre de a ierta ne vin în ajutor. Iertarea de sine poate răspunde la majoritatea întrebărilor de înțelegere interpersonală și de acceptare a realității, cu toate experientele sale.

Iertarea de sine este procesul prin care ne eliberăm sentimentele și gândurile negative legate de acțiunile noastre anterioare și ne acceptăm cu dragoste, chiar și cu greșelile comise. Opțiunea de a accepta în fața greșelilor noastre poate ajuta la îndeplinirea unui drum mai sigur spre fericire și acceptare personală.

Acest articol oferă câteva informații despre multiplele tehnici și cărți pe care le putem folosi pentru a învăța despre iertarea de sine. Aceste modalități ne pot ajuta să ne realizăm potențialul.

Ce este iertarea de sine?

Iertarea de sine poate fi definită ca un proces de a ne accepta pe noi înșine atât sentimentele, cât și greșelile și acțiunile noastre anterioare. Procesul implică recunoașterea faptului că am greșit și ne cere să învățăm din greșelile noastre. Implică mai ales schimbarea mentalități și iertarea greșelilor noastre, a veniturilor și a pierderilor, anumitor încălcări ale fidelității, schimbarea cu fiecare zi, tehnici de gestionare a stresului și încurajează exprimarea emoțiilor sănătoase și reducerea resentimentelor.

Iertarea de sine este una dintre cele mai importante tipuri de iertare, deoarece ne oferă răbdare și compasiune pentru erorile noastre, facilitându-ne astfel să învățăm din greșelile noastre, să facem schimbare și să ne continuăm călătoria. Acest lucru se aplică în mai multe contexte, de la scuze pentru alte persoane și pentru lucrurile pe care le spunem, până la știința și arta iertării de noi înșine.

Tehnici de promovare a iertării de sine

Procesul de iertare poate fi împărțit în trei etape: recunoașterea, acceptarea și împuternicirea. Fiecare pas amplifică efectul celui de-al doilea și de regulă, ajută la învățarea lucrurilor pentru momentul viitor și le face mai ușor de asimilat.

  1. Recunoașterea: acest prim pas constă în recunoașterea lucrurilor pe care le-am făcut, dar, de asemenea, și a ceea ce am simțit atunci când le-am făcut și a așteptărilor noastre.

  2. Acceptarea: Aceasta înseamnă acceptarea faptului că greșelile noastre fac parte din experientele noastre și putem învăța din ele. Este de asemenea important să ne acceptăm sentimentele și să fim și mai înțelegători față de noi înșine.

  3. Împuternicirea: După ce ne-am acceptat, ne putem împuternici pentru a ne schimba viața și pentru a ne atinge potentialul.

Împuternicirea presupune luarea în mână a propriilor decizii și încrederea în propriile abilități pentru a conduce un stil de viață sănătos, adaptându-ne astfel noilor condiții.

De asemenea, modul în care ne iertăm greșelile, pierderile și trăirile ne pot ajuta să ne schimbăm în mai bine, prin auto-reflecție și motivare. Câteva tehnici și activități care pot fi folosite pentru a promova această iertare sunt:

• Gândirea pozitivă – Gândirea pozitivă ne ajută să ne schimbăm mentalitatea pentru a ne asuma greșelile noastre si a învăța din ele și a lideri o viață plină de succes.

• Nevoia de regăsire a forței – Acesta implică autodescoperirea sinelui și a resurselor noastre interioare de putere și curaj.

• Exercițiile de relaxare – Revenirea la un stil de viață sănătos, în care să practicăm periodic exerciții de relaxare, atât fizice cât și mentale, ne va ajuta să ne eliberăm mai bine stresul și subsconștientele negative.

• Exerciții de respirație – Tehnica de respirație profundă îmbunătățește funcția sistemului nervos și poate ajuta la reducerea stresului și anxietății.

• Crearea de obiective și strategii – Fiecare trebuie să-și stabilească propriile obiective, în funcție de care să dezvolte strategii adecvate pentru atingerea lor.